Apple watch


Британський лікар використав годинник Apple Watch, який віддав йому бортпровідник, щоб врятувати життя пасажиру, якому стало погано під час польоту. Про це повідомляє видання GizmoChina.

Лікар Рашид Діаз (43 роки) з лікарні округу Херефорд 9 січня 2024 року летів рейсом Ryanair з Бірмінгема до Верони. Під час польоту літній жінці стало важко дихати. Діаз взявся їй допомогти після того, як член екіпажу запитав, чи є на борту лікар. Дізнавшись, що у жінки раніше були проблеми з серцем, лікар попросив у стюардеси годинник Apple Watch. Він використовував смарт-годинник для контролю рівня кисню в крові хворої жінки.

Побачивши низький рівень кисню, Діаз попросив у екіпажу балон із киснем. З його допомогою лікар зміг стабілізувати стан жінки до тих пір, поки літак не приземлився в Вероні. Пасажирка отримала додаткову медичну допомогу і, за повідомленням, швидко поправилася.

Після цього Діаз заявив, що годинники Apple Watch дійсно можуть замінити медичні діагностичні інструменти в екстрених ситуаціях. Однак, за його словами, буде краще, якщо в літаках буде професійне обладнання. Зокрема, за його словами, для швидкої діагностики може знадобитися тонометр і глюкометр.