знаки зодіаку та зелений дракон

Символом 2024 року є Зелений дерев’яний дракон, мудра істота здатна дарувати світу багато радості. Він є однією з наймогутніших і найяскравіших тварин східного календаря, який обіцяє талант, процвітання та прорив. Ті, хто впевнено йде до своїх цілей, обов’язково досягнуть успіху.

Дракон виступає як авторитетна тварина, символ імператорської влади Китаю. Він увійде у свої права після дня зимового сонцестояння у 2023 році, тобто 21 грудня, і наділить цей період відповідними якостями. Рік 2024 розпочнеться 10 лютого. Рік Зеленого Дерев’яного Дракона вже був у 1904 та 1964 роках, розповідає астрологиня Марина Скаді (Марина Соколова).

Стихія цього року – Дерево, що відкриває величезні можливості. Дерево символізує життєву енергію і можливість розвитку, якщо діяти вірно. Коріння, як батьківські настанови з раннього дитинства, впливають на соціальну інтеграцію, представлену ґрунтом.

Зелений колір є символом оновлення і спокою у східній культурі, він вказує на гнучкість та уміння адаптуватися до обставин. Зелена крона свідчить про здоров’я та активний ріст.

Дракон – символ енергії, впевненості та удачі. У китайській міфології це мудра істота, лояльна до людини, єдина серед інших тварин календаря. Це обіцяє багато подій та можливостей у 2024 році, таких як кар’єрний зліт, нові народження, примирення та економічний розвиток. Дерев’яний Дракон – наймиролюбніша з усіх істот свого роду, він допоможе пристосуватися до нових реалій і зменшить несподіванки минулих років.

Транзит Юпітера через знаки зодіаку передбачає, кому буде усміхатися доля найбільше у 2024 році. Юпітер – символ великодушності, який управляє знаками Стрільця та Риб, екзальтується у Раку. Незалежно від його сили, він дає радість, підтримку та захист, вдачу та задоволення.

Планету Юпітер, названу на честь римського бога Юпітера (грецьке ім’я Зевс), відомого як батько богів та володар грому, вважають найбільшою у Сонячній системі. Її маса у 2,5 раза перевищує загальну масу інших планет разом узяті! У гніві цей могутній Юпітер-Зевс може посилати блискавки, караючи всіх, хто стоїть проти його священної волі. З висоти гори Олімп, верховний бог охоплює світ своїм могутнім поглядом, вирішуючи долі людей. Згідно з легендою, при вході до замку Юпітера-Зевса завжди стоять дві чаші: у першій – дари Добра, у другій – Зла. Інколи Юпітер черпає з цих чаш і направляє їх на Землю.

Юпітер – “повільна” планета, щоб пройти повний зодіакальний круг, вона потребує близько 12 років. Юпітер перебуває близько року в кожному знаку зодіаку, що визначає глобальні соціальні тенденції та зміни. До 26 травня 2024 року Юпітер опиняється у Тельці, надаючи представникам земних знаків зодіаку сприятливе відтворення обставин. Після цього дати “планета Великого Щастя” вступає у знак Близнят і залишатиметься там до 9 червня 2025 року.

У 2024 році талант сприятиме Тельцям, Дівам, Козорогам, а також Близнятам, Терезам, Водоліям.

До 26 травня Тельці можуть реалізувати свої плани, якщо їхня система цінностей не суперечить моральним принципам. Вони матимуть чудові можливості знайти своє місце під сонцем, впроваджуючись у соціум. Те, що було задумано у 2023, набуде реальних форм навесні 2024, приносячи радість і задоволення. Тельці розширять свій світогляд та виростуть як особистості, досягнувши вирішального кроку у напрямку своїх цілей, які вони прагнули досягти минулого року.

Діви переживають складний кармічний період, який розпочався 3 жовтня 2023 року і закінчиться 29 червня 2024 року. Транзитний Чорний Місяць відбирає енергію, але Юпітер, утворюючи гармонійні аспекти із Сонцем Дів, допомагає швидше відновлюватися та подолати опір зовнішнього світу до 26 травня 2024 року. Добрі наміри Діви щодо знедолених та покинутих тварин, щедрість і доброзичливість допомагають зменшити негативний вплив Чорного Місяця. І коли представники знаку Дів опиняються у складних життєвих ситуаціях, Юпітер надає можливість змінити їх на краще. За допомогою серйозної внутрішньої роботи та внутрішніх зусиль можна вплинути на рівень негативних подій.

У Козорогів багато речей змінюється, стає легше вирішувати найважливіші питання, досягати мети, розв’язувати матеріальні проблеми. Навіть якщо сучасні обставини приносять тривогу, вони мають свої позитивні моменти. До 26 травня буде сприятливий час для прояву себе, запуску власного бізнесу або проєкту та становлення видатною особистістю у суспільстві. Поступово, з третьої декади січня 2024 року, давні обставини змінюються, розкриваючи нові шляхи виходу із життєвої нестабільності.

Представники знаків Повітря – Близнят, Терез і Водолії – отримують добрі енергії від транзитного Юпітера у знаку Близнят, починаючи від 26 травня 2024 року. Це час духовного оновлення, щасливих змін і, навіть, переоцінки цінностей, як відносно свого статусу у суспільстві, так і у власному внутрішньому світі. У Близнят Юпітер знаходиться у статусі вигнання, проте якщо не встановлювати собі важких цілей, 2024 рік обіцяє бути успішним. Важливо знати міру в усьому, берегти ресурси та розподіляти їх належним чином.

Близнятам відкриваються нові горизонти у 2024 році. Популярність, щастя та дружне оточення зміцнюють їх впевненість. З’являється багато шансів досягти успіху, зробити стрибок у кар’єрі, якщо працювати наполегливо, отримувати нові знання, підвищувати кваліфікацію та подорожувати. Активна соціальна позиція, підтримка традицій та благодійність посилюють позитивний вплив транзиту Юпітера у знаку Близнят. 2024 рік буде особливо успішним для тих, хто народився у першій та другій декаді знаку (від 20-21 травня до 9-10 червня).

Під час складного життєвого періоду, що розпочнеться 29 червня 2024 року та триватиме 9 місяців, транзитний Юпітер буде посилювати світлу сторону для тих, хто народився у знаку Терез. Цей період визначається впливом негативної кармічної точки Чорного Місяця на Терез, але співвідношення Юпітера з Сонцем у Терезах допомагатиме збалансувати більшість проблем, спричинених цим впливом. Важливо чітко усвідомлювати своє призначення та кармічні завдання, щоб знизити напругу під час впливу Чорного Місяця на Терез. Розширення світогляду під час цього транзиту також сприятиме поліпшенню обставин та підвищенню комфорту.

У той час, коли Юпітер рухається через знаки стихії Повітря, Водолії переповнені життєвою силою та оптимізмом. Збільшується їхня здатність переносити великі навантаження, за умови, що вони піклуються про своє здоров’я та не дозволяють слабкостям взяти гору. Легко можна заробити гроші, але вони так само швидко можуть піти, як прийшли. Взаємини з оточенням стають більш глибокими, і з’являється більше можливостей для успіху в кар’єрі, отримання визнання та допомоги від впливових осіб. Нові контакти та способи самовираження, нова робота, енергія та амбіції посилюють позитивні тенденції гармонійних аспектів від транзитного Юпітера до натального Сонця Водоліїв.