Дональд Трамп та Віктор Орбан

Екс-президент США Дональд Трамп, який претендує на висунення кандидатом в президенти США від Республіканської партії, у разі повернення в Білий дім не буде фінансувати воєнні дії в Україні та виділяти кошти на безпеку Європи.

Як повідомляє Report, про це повідомив телеканалу М1 прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, який зустрівся 8 березня з колишнім американським лідером у його маєтку в штаті Флорида.

“Якщо Дональд Трамп знову стане президентом, то він не захоче фінансувати безпеку європейців і не підтримає виділення Сполученими Штатами грошей Україні на ведення війни”, – відзначив глава угорського уряду.

На його думку, у разі припинення американського фінансування європейці не зможуть підтримувати українську армію, і “тоді ця війна закінчиться”. “Дональд Трамп ще не президент Сполучених Штатів, але його партія в законодавчому органі США заважає демократам вкладати гроші в війну в Україні”, – сказав Орбан, підтверджуючи, що бажає можливому кандидатові республіканців перемоги на листопадових виборах.

Крім того, Трамп “не хоче фінансувати безпеку Європи замість самих європейців”. “Якщо європейці бояться, то вони повинні заплатити за свою безпеку або зміцнити свої збройні сили”, – підкреслив прем’єр.