купюри номіналом 1000 грн

Україні потрібно приблизно 37,3 мільярда доларів зовнішнього фінансування, щоб покрити дефіцит державного бюджету у 2024 році. З них – 9,5 мільярда доларів на фінансування першочергових потреб. Про це повідомили 6 березня у Міністерстві фінансів України, передає focus.ua.

Як розповіла заступник голови Мінфіну Ольга Зикова під час виступу на круглому столі в Парижі, присвяченому відновленню України після початку повномасштабного вторгнення РФ, уряд України працює над збереженням макроекономічної стабільності країни в умовах екстремальної невизначеності та викликів.

Зикова зауважила, що допомога від зарубіжних партнерів зараз дуже важлива. Так, внутрішні ресурси країни спрямовані на протистояння російським окупантам.

Зикова заявила, що пріоритети держбюджету та відновлення країни є ключовими для економічного розвитку, а також повернення українців додому. За її словами, Мінфін вдячний міжнародним партнерам за підтримку. Це сприяє створенню безпечних умов для життя українців та економічному відновленню.