військовий квиток

Комітет Верховної Ради вже попередньо підтримав одне з ключових положень законопроєкту, що обмежує право керування транспортними засобами для осіб, які ухиляються від військового призову. Комітет Верховної Ради з національної безпеки та оборони розпочав аналіз внесених змін до проєкту нового закону про мобілізацію. Очікується, що обробка всіх поправок займе приблизно мінімум тиждень.

Про це розповів народний депутат від партії “Слуга народу” Єгор Чернєв, повідомляє delo.ua.

Депутатам знадобиться близько тижня для розгляду всіх пропозицій і додав, що комітет вже попередньо підтримав одну з ключових норм законопроєкту, яка обмежує право керування транспортними засобами для осіб, які ухиляються від військового призову.

У законопроєкті подано 4200 правок.

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук висловив думку, що законопроєкт щодо мобілізації, можливо, один із найскладніших законопроєктів, над яким зараз працює український парламент.

За його словами, дуже важливою складовою цього законопроєкту є питання справедливості, і цим хлопцям, які зараз знаходяться на передовій, потрібно чітко знати правила, за якими вони будуть заміщені та за якими матимуть можливість піти в ротацію.

Стефанчук відзначив, що на цей час в законопроєкті подано 4200 поправок, над якими продовжує працювати Комітет з національної безпеки і оборони.

“Наскільки я знаю, робота в комітеті триває щодо розгляду цього законопроєкту, як тільки робота буде завершена, він буде переданий тоді на юридичне управління, буде вичитаний і після цього буде готовий для внесення”, – розповів він.

За його словами, з законопроєкту потрібно видалити речі, які стосуються питання можливості обходу мобілізації через другу вищу освіту, через аспірантів чи через цілий ряд інших обставин.

Нагадаємо, 7 лютого Верховна Рада на своєму засіданні підтримала урядовий законопроєкт про посилення мобілізації.