Дмитро Кулеба

За словами міністра закордонних справ України, якби інша країна стала жертвою таких масштабних енергетичних руйнувань, то вона виглядала б набагато гірше.

Половина енергетичної інфраструктури України пошкоджена внаслідок російських обстрілів. Про це розповів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв’ю Foreign Policy, опублікованому 1 травня, передає focus.ua.

Кулеба сказав це, відповідаючи на запитання журналіста, який вплив мало надання пакета допомоги від США на моральний дух уряду. Голова МЗС сказав, що батарея Patriot ще більше підняла б дух українців, якби вона була у пакеті.

“Ну, це однозначно підняло бойовий дух українських солдатів, а також народу України. Якби пакет, про який було оголошено одразу після прийняття закону, містив батарею Patriot, цей підйом був би ще сильніший серед людей, тому що українці більше всіх страждають від російських ракетних атак”, — сказав Кулеба.

При цьому міністр відзначив, що якби аналогічна ситуація в енергетичному секторі склалася в іншій країні, все могло бути ще гірше.

“Російські балістичні ракети — справжня біда цієї війни. Останнім часом вони використовувалися в основному для руйнування нашої енергетичної системи. Я осмілюсь сказати, що якби інша країна стала жертвою таких масштабних енергетичних руйнувань, то вона виглядала б набагато, набагато гірше, ніж Україна. Ми тримаємося, тому що багато чому навчились. Ми стійкі, ми знаємо, що таке ставки. Але, щоб дати зрозуміти вашим глядачам, половина нашої енергетичної системи пошкоджена, а ми все ще повинні керувати країною, вести військові дії та збирати підтримку всього світу”, — розповів Кулеба.