Гельсенкі

Як основну мету пропозиції зазначено «захист національної безпеки Фінляндії шляхом обмеження придбання нерухомості в країні громадянами деяких країн Євросоюзу та Європейської економічної зони». У документі зазначається, що законопроєкт щодо питання придбання нерухомості підготовлений «досить добре». На думку канцлера, він відповідає міжнародним зобов’язанням у галузі прав людини та враховує національну конституцію.

Канцлер юстиції попросив надати законопроєкт на розгляд комітету з конституційних питань. Він також звернув увагу на те, що в документ слід включити часові рамки його дії. У тому варіанті, в якому проєкт закону представлений зараз, його дія розрахована на невизначений термін.

Про підготовку законопроєкту щодо заборони операцій з фінською нерухомістю для росіян повідомлялося наприкінці серпня. Очікується, що його буде подано на розгляд у парламент країни до кінця цього року. Агентство Bloomberg писало, що побоювання щодо національної безпеки у Фінляндії посилилися через спроби придбання нерухомості поруч із критично важливою інфраструктурою громадянами РФ або особами, які мають зв’язки з Росією.