смартфон

Єврокомісія не розглядає повну блокування месенджера Telegram на території Євросоюзу, однак зберігається можливість тимчасового призупинення його роботи, якщо будуть виявлені ризики для безпеки країн союзу.

“Тимчасове призупинення роботи платформи означає, що справді має місце посягання на громадську безпеку. Ми не можемо сказати: «нам не подобається ваш контент, тому ми вирішили вас заблокувати». Ми повинні довести, що існує серйозне порушення громадської безпеки в Європейському союзі. Але це дуже малоймовірно. Ми не розглядаємо можливість блокування Telegram“, — зазначив представник Єврокомісії Том Реньє.

Проте, Єврокомісія веде власний підрахунок кількості користувачів месенджера в Європі. Якщо кількість активних користувачів перевищить 45 мільйонів, Telegram може бути визнаний «дуже великою онлайн-платформою» та перейде під прямий нагляд ЄС. У такому разі за недотримання законодавства на сервіс можуть бути накладені штрафи до 6% від світового річного обороту компанії, а при продовженні порушень можливе тимчасове відключення.