Павло Дуров

Прокуратура Парижа попросила встановити як заставу за звільнення засновника Telegram Павла Дурова суму в розмірі €20 млн, а не затверджені суддею €5 млн, про це пише Le Monde з посиланням на джерела. Як зазначає видання, сума застави виглядає незначною в порівнянні зі статками підприємця, однак точної оцінки його капіталу немає. Наприкінці серпня Дуров заявив слідству, що його зарплата складає лише 1 дирхам (0,27 долара) на рік, але його особистий капітал оцінюється в суми від $9 млрд до $15,5 млрд, пише Monde.

За їхніми даними, капітал Дурова викликав особливий інтерес у французької юстиції, оскільки сума застави повинна була бути достатньою, щоб мільярдер не залишив територію Франції. У результаті 29 серпня Дуров був звільнений під заставу в розмірі €5 млн.

На початку вересня Париж заявив, що засновник Telegram співпрацює з місцевими судовими органами та повністю дотримується умов контролю, які були встановлені після пред’явлення йому обвинувачень. Його затримали ввечері 24 серпня в аеропорту Ле Бурже після прибуття з Азербайджану. Мільярдера звинуватили у неспівпраці з владою щодо боротьби зі злочинністю в Telegram.