Ілон Маск


Мільярдер розповів, що написав президенту Володимиру Зеленському про можливу “масову загибель” та ризик ядерної війни. За словами дипломата Анатолія Антонова, це може статися через “напад” на Крим, повідомляє focus.ua.

Американський мільярдер і засновник компанії SpaceX Ілон Маск розповів своєму біографу Уолтеру Айзексону, що особисто був попереджений про загрозу ядерного удару по Україні. Про це повідомили у виданні Forbes 16 квітня.

За словами Маска, попередження надав посол Росії в США Анатолій Антонов. Дипломат повідомив, що “напад” України на тимчасово окупований Крим призведе до застосування кінцевої зброї.

“Посол прямо сказав йому, що українська атака на Крим призведе до ядерної відповіді”, — передав Айзексон.

Маск заявив, що ескалація в Україні “може призвести до ядерної війни — з частковою відповідальністю Starlink“. Він пояснив біографу, що українські виробники розробили ескадру роботизованих безпілотних підводних човнів, “заповнених вибухівкою”. Ці дрони, за інформацією підприємця, здатні автономно перетнути Чорне море і спровокувати засідку флоту РФ.

Зазначається, що в Україні перепроектували супутникову систему Starlink від SpaceX, щоб розробити передову навігаційну технологію для управління цими човнами під час секретної місії. Однак, коли виявилось, що в околицях Криму вимкнено покриття Starlink, Київ, за словами, “просив” Маска активувати його, і отримав відмову.

Маск у Twitter (нова назва соцмережі — X) попередив президента Володимира Зеленського, що “спроба повернути Крим призведе до масової загибелі, ймовірно, провалу та ризику ядерної війни”. Російського посла мільярдер запевнив, що “Starlink використовувався лише в оборонних цілях”.