Компанія Apple працює над оновленням iPad Pro — своїх найдорожчих та найтехнологічніших планшетів. Про це повідомив колумніст Bloomberg Марк Гурман у своїй щотижневій розсильці, присвяченій новинам від Apple. За його інформацією, нові планшети планується випустити у 2024 році, але це, найімовірніше, станеться не раніше весни або навіть літа, пише Гурман.

Це оновлення стане першим великим за шість років — з 2018 року, коли iPad Pro отримали новий дизайн без кнопки “Дім” на передній стороні, стверджує Гурман. З того часу до планшета додавали нові процесори, камери, технології екрана та сенсори, але значних змін не було. Гурман пише, що нові планшети, ймовірно, отримають процесори M3 (Apple їх поки не показувала), а також OLED-екрани — такі зараз використовуються в iPhone: вони більш чіткі та яскраві, а також краще передають кольори, пояснив Bloomberg. Нові моделі матимуть діагональ екрана 11 і 13 дюймів, зараз найбільша модель має екран діагоналлю 12,9 дюйма. Чи буде ще щось відрізняти нові iPad Pro від попередніх, не уточнюється.

Оновиться також клавіатура Magic Keyboard для iPad, яка дозволяє працювати з пристроями як з ноутбуками: зокрема, збільшиться тачпад — панель для керування курсором. Поточна версія Magic Keyboard з’явилася у 2020 році, і розмір тачпада — одне з основних зауважень до неї, відзначив Гурман.

Нові моделі нададуть імпульс продажам iPad, які в останній час знижуються, вважає Гурман. Падіння продажів планшетів спостерігається у всіх основних виробників, включаючи Samsung та Lenovo, причому у конкурентів Apple продажі падають ще сильніше, написав журналіст. Зараз iPad приносить Apple менше всього прибутку серед основних сегментів Apple, додав він.