Національний центр кібербезпеки Великобританії (NCSC) разом з міжнародними партнерами оприлюднив звіт про кампанію шкідливого програмного забезпечення, спрямовану на мобільні пристрої Android, які використовують українські військові.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії.

Зазначається, що шкідливе ПЗ, яке отримало назву “Infamous Chisel“, використовувалося російською групою кіберзлочинців, відомою як “Sandworm“. Раніше NCSC відносив “Infamous Chisel” до Головного центру спеціальних технологій Головного розвідувального управління (ГРУ) Генерального штабу Росії.

За даними британської розвідки, “Infamous Chisel” забезпечує постійний доступ до скомпрометованих Android-пристроїв, а також їх обробку та фільтрацію. Сюди входять також додатки для націлювання, що використовуються українськими військовими.

Infamous Chisel“, ймовірно, використовувався для крадіжки конфіденційної військової інформації. Ця діяльність свідчить про продовжене використання Росією кіберможливостей для підтримки вторгнення в Україну, – підкреслюють у Міністерстві оборони Великобританії.