штучне м'ясо

Ізраїль став першою країною, де схвалили продаж культивованого м’яса на основі яловичини, відповідний дозвіл видали розробнику в галузі харчових технологій Aleph Farms Ltd., повідомило міністерство охорони здоров’я єврейської держави.

«У рамках пілотної програми з вивчення альтернативного білка, яка проводиться в департаменті управління продовольчими ризиками <…> МОЗ, вперше у світі було схвалено «новий харчовий» продукт, що включає культивовані клітини, що походять від великої рогатої худоби, а не курячі клітини, також відоме як штучне (культивоване) м’ясо», — йдеться у публікації.

Новий харчовий продукт пройшов усі необхідні перевірки щодо біологічної безпеки та відсутності шкоди при його вживанні, підкреслили в міністерстві. «Після проходження всіх перевірок було надано дозвіл на продаж продукту широкому загалу в Ізраїлі», — зазначено в матеріалі.

У прес-службі додали, що відомство працює над просуванням альтернативних джерел харчування, враховуючи зростаючий світовий попит на білки та важливість виробництва продуктів неживого походження.