місце катастрофи Іл-76 у Бєлгородскій області

Територію навколо можливого місця авіакатастрофи контролюють представники російських силових структур. З’явилися перші відео з місця падіння Іл-76 на території Бєлгородської області. У російському Telegram-каналі Readovka опублікували відео з місця подій, повідомляє focus.ua.

На відео можна побачити, як вважається, уламки літака. Територію навколо контролюють представники російських силових структур.

Катастрофа Іл-76 в Бєлгородській області

В’ячеслав Гладков, губернатор Бєлгородської області, повідомив у соцмережах, що 24 січня в регіоні відбулася катастрофа військово-транспортного літака Іл-76 ВКС РФ. Російські ЗМІ стверджують, що на борту якраз перебували українські військовополонені, яких перевозили до Бєлгородської області для обміну. Пізніше пропагандисти посилалися на Міноборони РФ і повідомили, що загалом на борту могли бути 74 людини, зокрема 65 полонених військових ЗСУ, 6 членів екіпажу та троє супроводжуючих.

Голова комітету з оборони Держдуми РФ Андрій Картополов заявив, що літак якось збили трьома ракетами, або ЗРК “Patriot“, або IRIS-T. За збитим Іл-76 летів ще один літак із 80 полоненими, але після катастрофи його повернули, стверджує депутат.

Український координаційний штаб з питань обробки з полоненими повідомив, що інформація про падіння літака Іл-76 під Бєлгородом і про те, що, мовляв, на борту були військовополонені, збирається та аналізується. До офіційних заяв або коментарів штаб просить утриматися від поширення неперевіреної інформації.