Українські далекобійники на кордоні з Польщею

Дані про смерть українського водія на КПП “Корчова – Краковець” були підтверджені Асоціацією міжнародних автоперевізників. Кількість українських водіїв-дальнобійників, які померли у чергах на польсько-українському кордоні, досягла трьох осіб. Як повідомив у суботу, 16 грудня, на своєму сайті український телеканал “Суспільне“, цього дня на КПП “Корчова – Краковець” помер водій вантажівки, яка стояла в черзі через страйк польських перевізників, повідомляє dw.com.

Цю інформацію підтвердив віце-президент Асоціації міжнародних автоперевізників Володимир Балин. “Швидка забрала водія, по дорозі в лікарню він помер. Поки мені не відомо, з якої він компанії”, – цитує канал Балина.

З початку листопада польські далекобійники блокують пункти пропуску на кордоні з Україною в знак протесту проти скасування для українців системи обов’язкових дозволів на комерційні перевезення. За словами протестувальників, в таких умовах конкуренти з України отримали перевагу на європейському ринку. Проте гуманітарні вантажі та поставки боєприпасів для ЗСУ можуть перетинати кордон без перешкод.

11 листопада стало відомо, що 54-річний далекобійник з України помер в Польщі, очікуючи перетину кордону на парковці поблизу пункту пропуску “Дорогуск – Ягодин”. Ще один український водій помер 23 листопада в Польщі, на стоянці поблизу пункту пропуску “Корчова – Краковець“.

Блокада КПП на кордонах Польщі та Словаччини з Україною

1 грудня словацькі перевізники заблокували пункт пропуску “Вишне-Немецьке — Ужгород” на словацько-українському кордоні в знак протесту проти пільг для українських компаній. 5 грудня блокаду КПП зняли.

11 грудня найбільший пункт пропуску на кордоні України та Польщі “Ягодин – Дорохуск” був знову відкритий для руху вантажівок після кількох тижнів блокади польськими перевізниками. Влада польського Дорохуска заявила, що відкликає дозвіл на проведення протестів на цьому КПП. Вони посилалися на шкоду, яку такі акції завдають іншим польським підприємствам.