коворкінг

У Ковелі 2 червня відкриється унікальний простір для молоді та підприємців – Міжнародний молодіжний дім CollabZONE.

Про це повідомили організатори.

Цей простір має нетипову історію і функціонуватиме як соціальне підприємство, засноване Громадською організацією “Велика ідея”. CollabZONE виступає як акселератор розвитку громадянської активності та підприємництва, з коворкінгом, подієвим майданчиком і “Крамницею подарунків зі змістом” з товарами від крафтових та соціально-відповідальних бізнесів.

З квітня CollabZONE працював у тестовому режимі, і його послуги вже користується популярністю серед відвідувачів. Офіційне відкриття відбудеться 2 червня об 11:00. Засновники запрошують представників бізнесу, фрілансерів та активних жителів Волині приєднатися до них цього дня. CollabZONE є першим соціальним підприємством такого типу на Волині, де весь чистий прибуток спрямовуватиметься на розвиток молоді регіону через підтримку соціально-важливих проєктів.

Цей простір створить більше можливостей для молоді для розвитку, нетворкінгу, побудови власного бізнесу, навчання та приємного проведення часу в колі однодумців. Коворкінг пропонує 13 комфортних робочих місць, швидкісний інтернет 300 Мб/с від місцевого провайдера UAinet, офісну техніку та сучасну бізнес-літературу. Потужний генератор забезпечує безперебійну роботу навіть за відсутності електроенергії. Простір працює з 10:00 до 17:00 у будні, а також проводить освітньо-культурні події, вечори настільних ігор, орендує приміщення для тімбілдінгів/тренінгів чи інших заходів.

Для людей з інвалідністю в просторі є пандуси та інклюзивний санвузол, а для незрячих вивіски та мапа простору продубльовані шрифтом Брайля.

Натхненням для команди засновників CollabZONE Громадської організації “Велика ідея” стали партнери з міста-побратима Ковеля Шамблі (США), де для жителів міста працює громадський коворкінг у холі міської ради. За підтримки мера Шамблі Браяна Мока був розроблений концепт CollabZONE, а завдяки небайдужим жителям цього американського міста почалися роботи над дизайном та облаштуванням. Створення простору стало можливим завдяки співпраці Громадської організації “Велика ідея” з місцевими соціально-відповідальними бізнесами та міжнародними донорськими організаціями.

“Першим бізнесом, який повірив у ідею створення CollabZONE та колаборацію з громадською організацією задля розвитку молоді, стала місцева кавʼярня The Spiceroom Kovel. Зараз це наші надійні партнери, друзі та сусіди, які готують для гостей найсмачнішу каву”, — розповідає голова Громадської організації “Велика ідея” Людмила Зубарєва.