ліцей "Оберіг"

Ковельська окружна прокуратура вже пів року веде кримінальне провадження щодо розтрати бюджетних коштів посадовими особами під час будівництва та ремонту освітніх закладів у Ковелі.

Про це йдеться в ухвалі Ковельського міськрайонного суду.

5 жовтня 2023 року управління освіти виконавчого комітету Ковельської міської ради уклало договір підряду №542 на капітальний ремонт покрівлі школи №8 (нині ліцей «Оберіг») на суму 6 млн 645 тис. 120 грн. Під час досудового розслідування було встановлено, що до актів виконаних робіт внесено неправдиві відомості про вартість металопрофілю, обсяг використаної мінеральної вати та якість нанесення вогнезахисного покриття на дерев’яні конструкції, що призвело до завищення витрат.

Також, під час робіт з нового будівництва укриття інший підрядник неналежно виконав гідроізоляційні роботи, що призвело до потрапляння вологи в приміщення укриття та руйнування фарбованих поверхонь стін і стель, а також до надмірної вологості цементних стяжок.

У іншому випадку, під час капітального ремонту фасаду за договором підряду №698 від 3 листопада 2021 року, до офіційних документів внесено неправдиві відомості про обсяги використаних мінеральних плит та їх якісні характеристики, що призвело до завищення витрат у звітних документах.

Ці дані внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань окружною прокуратурою за №42024032110000002 від 3 січня 2024 року за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України. Розслідування проводить районне управління поліції.

Ковельський міськрайонний суд 19 березня ухвалив рішення надати слідчим право на тимчасовий доступ до документів, які стосуються будівництва та капітального ремонту, з можливістю їх вилучення.

За достовірними джерелами, під час досудового розслідування у цьому кримінальному провадженні жодній особі не було вручено підозру. Розслідування триває.