Site icon Hetman News

У горлі чоловіка почало рости волосся: лікарі кажуть, що це через куріння

чоловік палить

52-річний чоловік з Австрії, який протягом 30 років викурював по пачці сигарет на день, зіткнувся з рідкісним ускладненням — у нього в горлі почало рости волосся. Пацієнт звернувся до лікарів зі скаргами на хрипкий голос, ускладнене дихання та хронічний кашель. Його відразу направили на спеціальну процедуру, щоб провести маленьку камеру по дихальних шляхах. Таким чином вдалося виявити кілька волосків, які росли з тієї ділянки горла, де чоловікові колись робили операцію (пересаджували шкіру з вуха), пише focus.ua.

Волосся видалили, але вони продовжували відростати, тому австрієць повторно звертався за допомогою протягом багатьох років. Розлад вдалося вилікувати лише після того, як він кинув курити та зважився на ендоскопічну аргоноплазмову коагуляцію — випалювання кореня, з якого росте волосся.

За словами експертів, у медичній літературі описано лише кілька подібних випадків. Причини захворювання досі не вивчені, однак лікарі стверджують, що в цьому випадку ріст був спровокований саме курінням, яке може викликати запалення тканин у горлі та приводити до перетворення стовбурових клітин у волосяні фолікули.

“Ми припускаємо, що ріст волосся в горлі був спровокований саме шкідливою звичкою”, — резюмували автори статті в науковому журналі American Journal of Case Reports.

Exit mobile version