Кирило Буданов


За його словами, приймаються заходи для того, щоб уникнути подібних витоків секретної інформації. Керівник Головного управління розвідки України Кирило Буданов підтвердив, що Росія знала про план контрнаступу України у 2023 році, повідомляє unian.net.

За інформацією CBC News, Буданов підтвердив недавні заяви президента України про те, що Кремль знав про план українського контрнаступу ще до його початку.

“Я не буду говорити більше, ніж президент. У нас була, скажімо так, інформація, докази, що про плани стало відомо Російській Федерації. Це серйозна проблема, і ми приймаємо певні заходи”, – сказав Буданов, коментуючи можливий витік даних.

Президент України Володимир Зеленський відмовився говорити про будь-які майбутні військові плани України, адже минулого року Кремль заздалегідь отримав план українського контрнаступу.

“Я поясню вам. Якщо чесно, між нами кажучи, чим менше людей знає плани української армії, тим швидше буде перемога, і несподіваний результат для росіян. І скажу вам відверто: наші контрнаступальні дії навесні минулого року були на столі Кремля до того, як фактично почалися контрнаступальні дії”, – підкреслив Зеленський.