жінка

Любителька подорожей, на ім’я Ем навчилася досліджувати світ, не розоряючи власний бюджет. Цього року їй вдалося відвідати 10 країн, загалом витративши на це близько 2000 фунтів стерлінгів (приблизно 2600 доларів). Тобто всього по 200 фунтів (або 260 доларів) у середньому на одну країну, повідомляє unian.net.

Така вражаюча економія базується на трьох простих стратегіях, яких дотримується британка.

Уникати ресторанів

“Моя перша порада — знайти житло з кухнею, щоб ви могли самостійно готувати їжу. Звісно, частина подорожі — це знайомство з новими культурами та дегустація їжі, але це може швидко набриднути”, — каже Ем.

Це правило буде особливо актуальним під час подорожі до багатої країни з високими цінами, наприклад, у Північній Європі. Якщо ж ви їдете до дешевших країн, наприклад, у Південно-Східну Азію, це правило вже не є таким обов’язковим. Іноді там буває так, що їжа з супермаркету, приготовлена власноруч, може коштувати дорожче, ніж їжа з вуличного кафе.

Економія на зв’язку

Її друга порада — придбати eSim, тобто так звану віртуальну SIM-карту, щоб уникнути захмарних витрат на роумінг. Як альтернатива, в країні прибуття можна придбати місцеву SIM-карту.

Правильний час для подорожей

За словами Ем, не обов’язково їхати до популярної туристичної країни в пік літнього сезону, коли половина Європи та Америки йде у відпустки. Через заможних відпочивальників із Заходу в літні місяці всі курорти стають набагато дорожчими.

“Якщо ви можете подорожувати поза липнем і особливо серпнем, ви заощадите купу грошей майже на всьому. Крім того, місце призначення буде набагато менш людним”, — радить жінка.