Про це повідомив президент України Володимир Зеленський. “Щойно мені повідомили, що все вже добре, нашого чемпіона відпустили, і більше його ніхто не затримує”, – зазначив Зеленський, повідомляє dw.com.

Український лідер повідомив, що після затримання спілкувався з Усиком: “Був обурений таким ставленням до нашого громадянина і чемпіона”.

Зеленський не назвав причини інциденту.

“Доручив міністру закордонних справ України Андрію Сибізі та міністру внутрішніх справ України Ігорю Клименку негайно розібратися у всіх деталях інциденту”, – додав Зеленський.

“Деталі, думаю, він сам озвучить”.

Перший заступник голови комітету з питань молоді та спорту Верховної Ради України Жан Беленюк, який раніше оприлюднив кадри затримання, зазначив, що “начебто все добре”. “Деталі, думаю, він сам озвучить”, – додав Беленюк.

Дружина: Сталося непорозуміння

Дружина Усика – Катерина – написала в Instagram, що сталося “непорозуміння”. “Усик – на волі”, – додала вона.

Олександр Усик – родом із Сімферополя. У травні 37-річний спортсмен здобув звання абсолютного чемпіона світу у надважкій вазі. Пізніше він відмовився від титулу за версією Міжнародної боксерської федерації, оскільки не зможе провести його захист у необхідні терміни. Усик – чемпіон Олімпіади в Лондоні 2012 року. Боксер виграв усі 22 поєдинки на професійному ринзі. Очікується, що Усик проведе бій проти британця Тайсона Ф’юрі 21 грудня в Ер-Ріяді.