банківські картки

Monobank заблокував картку клієнтці після отримання нею грошей від чоловіка, з яким вона перебуває у цивільному шлюбі, про який банку не було відомо, передають Патріоти України.

Як розповів читач “Мінфіну“, пара збиралася придбати нерухомість у розстрочку. Договір оформили на дружину, тому чоловік перевів їй необхідну суму для платежу. Через кілька годин банк заблокував її картку, вимагаючи підтвердити походження коштів.

“Я офіційний ФОП, можу підтвердити навіть більшу суму. Надали довідки, але Monobank їх відхилив. Тепер потрібні довідки від дружини, яка не працює через догляд за дитиною, і без цього картку не розблокують”, – скаржиться клієнт.

Юрист юридичної компанії “Арес” Ігор Терещенко зазначає, що цивільний шлюб не має юридичного значення для відносин з банком, тому документи від чоловіка не допоможуть. Перереєстрація договору на чоловіка чи переказ коштів через інший банк також не вирішить проблему, оскільки банки вимагатимуть підтвердження походження коштів, що може призвести до блокування рахунку та перевірок.