нафтові вишки

Ціни на нафту опустилися в середу на тлі зміцнення долара США і напруженості, що зберігається в регіоні Червоного моря. Вартість березневих ф’ючерсів на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures склала 77,66 долара за барель, що на 0,63 долара (0,8%) нижче, ніж на закриття попередніх торгів, повідомляє report.az.

Ф’ючерси на нафту WTI на лютий на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилися в ціні на 0,65 долара (0,9%) до 71,75 долара за барель. За підсумками попередніх торгів вартість цих контрактів опустилася на 0,28 долара (0,4%), до 72,4 долара за барель.

Market Watch зі слів портфельного керуючого SIA Wealth Management Коліна Сізінскі повідомляє про те, що трейдери “більше побоюються нестачі попиту, ніж дефіциту пропозиції зараз”. “Різке зниження індексу Empire State Manufacturing у січні “є сигналом уповільнення зростання в США, і китайська економіка викликає серйозне занепокоєння”, – зазначає експерт.

Зростання ВВП Китаю в четвертому кварталі 2023 року прискорилося до 5,2% у річному вираженні з 4,9% у жовтні-грудні, проте виявилося гіршим за очікування ринку (+5,3%). Доларовий індекс DXY у середу додає 0,1%, напередодні зріс на 0,6%.