забастовка

Фінансовий директор Volkswagen заявив, що компанія може не пережити перехід на електромобілі, якщо не скоротить витрати. Під загрозою самі заводи. Робоча рада Volkswagen, яка представляє інтереси працівників VW, виступила в середу з осудливою промовою на заводі у Вольфсбурзі. Її голова Даніела Кавалло звинуватила виконавчу раду у “невиконанні своїх обов’язків” після того, як компанія заявила, що їй, можливо, доведеться закрити заводи в Німеччині, найсильнішій економіці Європи, пише.

“У нас немає проблем із витратами на виробництво. У нас немає проблем із персоналом. У нас є виконавча рада, яка не приділяє достатньої уваги основному бізнесу. Ви не можете очікувати, що робоча сила нестиме відповідальність за наслідки ваших помилок”, — сказала Кавалло членам правління в залі, заповненій тисячами робітників.

У Volkswagen кажуть, що компанія може не пережити перехід на електромобілі, якщо не скоротить витрати, у зв’язку з погіршенням ситуації в економіці та жорсткою конкуренцією з боку Китаю.

“Ваша реакція — закрити заводи? Звільняти людей? Домагатися зниження заробітної плати? Такі заходи були б прийнятні тільки в одному випадку: якби вся бізнес-модель була мертва”, — додала Кавалло.

У VW працює майже 700 000 співробітників, які користуються безпечними умовами праці, узгодженими у 1990-х роках.

Фінансовий директор Арно Антліц благав працівників погодитися на скорочення.

“Невже наша бізнес-модель мертва? Якщо так, докторе Антліц, то де ж спеціальне оголошення для фінансових ринків?” — поставила питання руба Кавалло.

Ще один удар для німецького уряду

VW, найбільший у Європі автовиробник, який також є материнською компанією для Audi та Skoda, намагається заощадити 10 мільярдів євро після того, як заходи, включаючи заморожування найму та звільнення тимчасових працівників, які були узгоджені минулого року, виявилися недостатніми.

Можливе закриття заводів — ще один удар для нинішнього коаліційного уряду, оскільки економіка Німеччини значною мірою залежить від автомобільної промисловості. У зв’язку з тим, що у вихідні у двох східних землях Німеччини відбулися голосування за ультраправу партію “Альтернатива для Німеччини“, експерти припускають, що міністерствам доведеться втрутитися.

Водночас це може стати можливістю для канцлера Німеччини Олафа Шольца, чия популярність різко впала за останні кілька років на тлі суперечок з партнерами по коаліції, продемонструвати своє лідерство та провести політику, що сприяє плавному переходу на електромобілі.