учень

25-річний приватний репетитор, який працює в Дубаї, розповів про свій унікальний досвід навчання дітей з найбагатших родин Об’єднаних Арабських Еміратів. Щоб він міг відкрито поділитися деталями своєї роботи, журналісти гарантували йому анонімність, повідомляє focus.ua.

Вчитель зазначив, що він навчав дітей мільйонерів і мільярдерів, які заробили свій стан на інвестиціях у нафтову промисловість, технологічні стартапи та інші схожі бізнес-проекти.

Одна з сімей, з якими він співпрацював, проживала в розкішній п’ятиповерховій квартирі, обладнаній всіма можливими зручностями – від кімнати для мистецтва до власного кінотеатру. Крім самої сім’ї, там проживав персонал, включаючи охорону, покоївок, водіїв, кухарів і нянь.

За словами репетитора, найчастіше він спілкувався з нянями, які постійно перебували поруч з дітьми, приносили йому напої та навіть готували вечерю, створюючи дружню атмосферу.

Діти в цих сім’ях звикли до розкішного способу життя. У одного з наймолодших учнів був власний клас вдома, який був обладнаний значно краще, ніж звичайні шкільні кабінети. Коли ж репетитор запропонував йому прибрати після уроку, хлопчик відповів, що платить за прибирання окремій людині.

“Я плачу їй, щоб вона прибирала”, – вказав він на няню.

Іншому учневі брат порадив не робити нічого, тому що “папа розбереться з цим”, а потім заплатив вчителю 3 тисячі доларів, щоб той зробив за нього домашнє завдання.

До речі, іноді сім’ї дарували репетитору щедрі подарунки. Наприклад, одного разу, коли у нього зламалась машина і через це він запізнився на урок, мати учениці дала йому 7 тисяч доларів готівкою на ремонт, а в кінці року виплатила ще понад 20 тисяч чайових.