супутник у космосі

Пентагон вважає, що Росія вивела на навколоземну орбіту протисупутниковий космічний військовий апарат. Міністерство оборони США припускає, що Росія вивела на навколоземну орбіту протисупутниковий космічний військовий апарат. Про це у вівторок, 21 травня, заявив прес-секретар Пентагону Патрік Райдер, передає dw.com.

16 травня Росія запустила супутник на низьку навколоземну орбіту, який, за нашою оцінкою, швидше за все, є протикосмічним озброєнням, ймовірно здатним атакувати інші супутники на низькій навколоземній орбіті”, – сказав Райдер.

За його словами, Росія розгорнула це “нове протикосмічне озброєння” на тій самій орбіті, де знаходиться урядовий супутник США. “Таким чином, оцінки також вказують на характеристики, що нагадують раніше розгорнуті протикосмічні корисні навантаження у 2019 і 2022 роках”, – підсумував представник Пентагону. Райдер не став коментувати, чи знали США про запуск заздалегідь.

ЗМІ: РФ має намір розмістити в космосі ядерну зброю

У лютому американські ЗМІ з посиланням на джерела в Конгресі повідомили, що Росія має намір розмістити в космосі ядерну зброю для використання її проти супутників. Росія розробляє протисупутникове озброєння, яке можна використовувати в космосі, і адміністрація США ставиться до цих планів Москви з усією серйозністю, заявив тоді координатор зі стратегічних комунікацій у Раді нацбезпеки США Джон Кірбі.

Минулого тижня видання The Wall Street Journal повідомило, що Росія у лютому 2022 року запустила в космос супутник, призначений для випробування компонентів потенційної протисупутникової ядерної зброї. Як стверджує WSJ, супутник “Космос-2553” досі рухається навколо Землі.