снігопади у Європі

Кінець листопада у багатьох країнах Східної Європи ознаменувався негодою.

У Молдові є жертви на дорогах. Сильний вітер дістався й до Італії, де через падіння дерева загинула жінка. Циклон, що сформувався над Чорним морем, приніс до регіону сніжні бурі та поривчастий вітер.

У Молдові та Румунії багато населених пунктів залишилися без електрики. Через снігопад в Одеській області повністю перекрили трасу Одеса-Рені. В Болгарії сніг та вітер ускладнили рух у декількох регіонах, особливо на півночі країни. На більшій частині території Сербії випав сніг, у деяких регіонах погодні умови порушили енергопостачання.

Негода також обрушилася на інші країни Європи. У італійській столиці вивернуте вітром дерево придавило 82-річну мешканку кварталу Монтеверде. Парамедики понад пів години намагалися реанімувати жінку, але врешті-решт вона померла. У Греції у неділю шторм “Беттіна” поступово відступав, як пишуть місцеві ЗМІ. Через сильний вітер було заборонено відправлення багатьох поромних маршрутів. У Стамбулі прогнозується сильний снігопад. У неділю “помаранчевий” рівень небезпеки оголосила турецька влада в 44 провінціях із 81 через несприятливі погодні умови.