танковий батальйон польської армії

Польща розгорнула новий танковий батальйон на сході країни, на кордоні з Білоруссю, повідомив міністр національної оборони республіки Маріуш Блащак в неділю. Батальйон буде включений до складу 1-ї піхотної дивізії. За словами Блащака, завданням нового підрозділу буде “стримання агресора та забезпечення безпеки, якщо ми розглядатимемо напрямки нападу зі сходу”, повідомляє dw.com.

Польща розпочала формування 1-ї піхотної дивізії у вересні 2022 року. Новий танковий батальйон розпочне свою роботу у Чартаєві, неподалік від кордону з Білоруссю, у районі міста Брест. Згідно з планами влади, дивізія буде складатися з 12 військових частин, чотирьох бригад, артилерійської бригади, чотирьох полків і трьох спеціальних батальйонів.

Кількість особового складу дивізії має перевищити 30 тис. осіб, вона буде забезпечена, зокрема, американськими танками Abrams і південнокорейськими танками K2 Black Panther.

“Подивіться на різницю між тим, що відбувалося до 2015 року, коли на сході нашої країни ліквідували військові частини, і тим, що відбувається зараз вже кілька років. Ми формуємо нові військові частини, залучаємо молодих добровольців до армії”, – заявив Блащак.