ракети

Служба безпеки України повідомила, що з кінця минулого року російські військові випустили понад 20 північнокорейських ракет по Україні. Мова йде про балістичні ракети типу Hwasong-11 (KN23/24), що виробляються на території Північної Кореї, повідомляє bbc.com.

Внаслідок атак із застосуванням північнокорейських ракет загинули принаймні 24 мирних мешканці, ще понад сотня громадян отримали важкі поранення, стверджує відомство.

За даними СБУ, один із перших випадків застосування ракет з Північної Кореї Росією був зафіксований 30 грудня 2023 року під час обстрілу Запоріжжя.

Наступний удар північнокорейськими ракетами російські війська завдали на початку січня цього року по багатоквартирному будинку в Києві.

Росія та Північна Корея відкидають звинувачення у тому, що Пхеньян постачає боєприпаси до Москви. Твердження про це спочатку походили від західних країн, але українська влада пізніше підтверджувала виявлення уламків боєприпасів північнокорейського походження — спочатку артилерійських снарядів, а з останніх часів також і балістичних ракет.