наслідки ракетної атаки у Росії

Російська армія знову обстріляла українське приморське місто. За даними влади, пошкоджені житлові будинки. У ніч на середу, 1 травня, Росія вдарила по Одесі балістичними ракетами. Про це повідомив голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер у своєму каналі в Telegram, передає dw.com.

За словами Кіпера, в результаті атаки загинули три людини, ще троє отримали поранення та отримують медичну допомогу. Також зафіксовані пошкодження цивільної інфраструктури.

Мер Одеси Геннадій Труханов також відреагував на нічний удар і закликав мешканців міста швидко реагувати на сигнали повітряної тривоги. “Ви бачите, що у ворога почалися “сакральні дати”, – написав Труханов у своєму каналі в Telegram.

Напередодні російська армія також обстріляла Одесу. Українська влада заявила, що удар був нанесений балістичними ракетами, ймовірно, з касетними боєприпасами. В результаті загинули п’ять людей, ще 23 постраждали, крім того, були пошкоджені житлові будинки та цивільна інфраструктура. 30 квітня в Одесі було оголошено днем трауру.