картопляPotato

Росіянам, які продають картоплю без реєстрації індивідуального підприємця, загрожує штраф до 2000 рублів. Якщо ж овочі вирощені з власних бульб, покарання буде ще суворішим, повідомляють Патріоти України.

Російські ЗМІ попередили садівників про те, що дозволено продавати тільки ті овочі, насіння яких було придбано у спеціалізованих магазинах. В іншому випадку на них чекає штраф у розмірі 500 рублів (228,5 грн) за порушення правил виробництва насіння сільськогосподарських рослин. За продаж без реєстрації доведеться заплатити від 500 до 2000 рублів.

Крім того, режим Володимира Путіна підготував для росіян-дачників ще кілька “приємних” сюрпризів, зокрема заборону на вирощування кучерявої рослини іпомеї триколірної, яка часто використовується для вертикального озеленення.

У лютому 2024 року цю квітку внесли до списку нарковмісних рослин – її насіння містить психоделічну речовину ергін, що викликає галюцинації та може призводити до залежності. Порушникам заборони загрожує ув’язнення до 2 років при виявленні на ділянці понад 10 таких рослин, а за великі плантації – до 8 років.

Крім того, до Земельного кодексу та законодавства РФ планують внести поправки, що дозволяють штрафувати за ділянки, які не приведені в “придатний для використання стан”. Те, що багато ділянок використовуються виключно для відпочинку, авторів поправок не цікавить.