підводний човен РФ

Російська Федерація розпочала аналіз підводної інфраструктури Атлантичного океану, створюючи потенційну загрозу для глобальної мережі кабелів, якою передається майже весь Інтернет та відбувається фінансовий трафік. Інформація про це наведена в статті видання Bloomberg.

Згідно з опублікованим звітом Policy Exchange у Великій Британії, підводні кабелі, які забезпечують глобальний зв’язок, визначають як вразливу “ахілесову п’ятку”. Пошкодження цих кабелів може загрожувати світовій торгівлі, військовій готовності, логістиці та Інтернету.

Зазначається, що щоденно в усьому світі проводиться понад 10 трильйонів доларів фінансових транзакцій. Понад 95% світових комунікацій здійснюється за допомогою мережі, яка включає приблизно 500 кабелів, прокладених через сім морів. Головний маршал авіації Британії Стюарт Вільям Піч висловив занепокоєння щодо вивчення РФ підводної інфраструктури Атлантичного океану.

Зазначається, що російські підводні човни здатні спускатися на великі глибини, де прокладені кабелі, і завдають їм шкоди. Розглядається можливість їхнього знищення або підключення до кабелів для маніпулювання даними.

Стаття наголошує на необхідності вдосконалення технологій захисту кабелів та інвестицій у військову техніку, спрямовану на морське дно, зокрема, вдосконалення підводних систем і впровадження нових класів підводних безпілотних апаратів для протистояння потенційним загрозам.