Байден

Сполучені Штати вводять понад 500 санкцій проти РФ та нові експортні обмеження проти майже 100 організацій напередодні другої річниці повномасштабного вторгнення в Україну та після смерті Олексія Навального. “Сьогодні я оголошую про введення понад 500 нових санкцій проти Росії за її війну проти України та за смерть Олексія Навального, сміливого антикорупційного активіста та найрішучішого лідера путінської опозиції”, – оголосив Байден, повідомляє eurointegration.com.ua.

Він повідомив, що ці санкції будуть спрямовані проти осіб, пов’язаних з ув’язненням Навального, а також проти російського фінансового сектора, оборонно-промислової бази, закупівельних мереж та осіб, які ухиляються від санкцій на багатьох континентах.

“Вони (санкції) забезпечать те, щоб Путін заплатив ще більшу ціну за свою агресію за кордоном та за репресії всередині країни”, – сказав Байден.

США також вводять нові експортні обмеження проти майже 100 організацій, які надають приховану підтримку російській військовій машині, повідомив президент США.

“Ми приймаємо заходи для подальшого скорочення енергетичних доходів Росії. І я доручив своїй команді підтримати громадянське суспільство, незалежні ЗМІ та тих, хто бореться за демократію у всьому світі”, – заявив американський президент.