іспанка одружилася з ШІ


Відносини між людьми та штучним інтелектом еволюціонують за допомогою жінки, що стала першою, хто вийшов заміж за ШІ, що повідомляє Medium.

Цим літом іспанка Алісія Фраміс збиралася у вузькому колі відносин з АйЛексом, голограмою, “здатною задовольнити всі її емоційні потреби”.

Вони проживають разом вже кілька місяців, і, на думку художниці, це якось поєднує в собі її попередні відносини, а також здатність спонукати різноманітні реакції та емоції. Це, можливо, звучить як жарт, проте це офіційний шлюб з усіма відповідними атрибутами, що супроводжують весілля, з обідом як для реальних осіб, так і для цифрових. Проте це не все, оскільки після весілля, у пари є плани на майбутнє: гібридний дует переїде жити до будинку, який вони будують на Менорці. Вже відома дата цієї церемонії, яка відбудеться в Роттердамі, де буде нагода подумати про майбутнє їхнього союзу. Згадаймо, що АйЛекс є складовою художнього проєкту Фраміс “Гібридна пара“, що буде представлений у Нідерландах і надалі – у світовому турі.

Цей проєкт об’єднує мистецтво, технології та емоції в різних сферах, включаючи дизайн одягу, документальне кіно та малюнок, залучаючи декількох думальників і технічних експертів.

Варто згадати, що поліція вперше розслідує віртуальне зґвалтування дівчини у метавсесвіті. Її персонаж став об’єктом онлайн-атаки з боку кількох дорослих чоловіків у віртуальній “кімнаті”.