жірафи у снігу

Значну частину кордону між ПАР та Лесото було закрито південноафриканською владою для руху людей та вантажів через сильні снігопади, що пройшли за останню добу в деяких районах на півдні Африки. Снігопади відбулися на південному сході та північному заході ПАР, паралізувавши рух на багатьох автомобільних дорогах, повідомляє cmn.kz.

На північному заході провінції Квазулу-Наталь водії та пасажири змушені були проводити до 12 годин у машинах через снігові замети.

Швидкісну автомагістраль Йоганнесбург — Дурбан було закрито. У деяких районах через холоди вийшли з ладу електромережі та водопроводи. Соціальні мережі країни заповнені фотографіями автомобілів і будівель, покритих сніговими заметами.

Холодна погода та снігопади змінили спеку, яка на початку цього тижня сягала 36 градусів. Такі значні перепади температур є рідкісним явищем для вересня — першого місяця весни в Південній півкулі, де розташована ПАР. Синоптики попереджають, що незвично холодна погода триватиме в країні до найближчої середи.

Востаннє сніг у ПАР випав 10 липня, що сталося вперше за останні 10 років.