військова допомога

Пентагон випустив доповідь, в якій зізнається, що військова допомога Україні погано відстежувалася та контролювалася.

Генеральний інспектор американського оборонного відомства виявив, що представники міноборони та дипломати у Вашингтоні та Європі не змогли швидко чи повністю звітувати про всіх майже 40 тис. одиниць зброї, відправлених в Україну, пише газета New York Times, яка ознайомилася зі звітом, передає bbc.com.

У доповіді Пентагону робиться висновок про те, що американські чиновники не відстежували належним чином переносні ракетні комплекси, дрони-камікадзе та прилади нічного бачення на суму понад 1 мільярд доларів. Це, на думку авторів звіту, викликає побоювання, що частина їх могла бути вкрадена чи стати предметом контрабанди.

У доповіді генерального інспектора Міністерства оборони, опублікованій у четвер, немає жодних свідчень чи доказів того, що будь-яка зброя використовувалася не за призначенням після того, як вона була доставлена ​​до військового логістичного центру США в Польщі або відправлена ​​далі на поля битв в Україні, підкреслює New York Times. «У завдання нашої оцінки не входило визначення того, чи було перенаправлення такої допомоги», — йдеться у звіті.