літня пара

Подружжя Дано і Робін з кінця 1970-х років живуть посеред джунглів у домі, який вони побудували власноруч у долині Вайалуа (Гаваї, США). Їхнє житло розташоване за 20 миль від найближчого міста, далеко від світлофорів і магазинів. Пара розробляла свій підхід до ведення домашнього господарства протягом десятиліть і тепер не озирається назад: вони не бачили телевізора вже понад 30 років і уникають Google настільки, наскільки це можливо, передає focus.ua.

Дано і Робін живуть завдяки природним ресурсам, знайденим на двох акрах землі навколо їхнього будинку. Вони готують каву з зібраних какао-бобів, вирощують овочі та фрукти, полюють на оленів і лікуються травами. Нещодавно до них у гості приїхав американський режисер Пітер Сантенелло, у якого 2,95 мільйона підписників на YouTube. Блогер провів із парою типовий день поза мережею і поділився висновками.

“Навіть не усвідомлював, наскільки це незвичайний спосіб життя, але бувають моменти, коли тижнями не бачу жодної іншої людини, окрім Робін”, — розповідає Дано, який народився і виріс у Сан-Дієго.

Як з’ясувалося, подружжя познайомилося в гавайських джунглях: Робін вже жила далеко від цивілізації зі своєю дворічною дочкою від попереднього шлюбу, а Дано випадково натрапив на її дім, коли гуляв околицями та зацікавився тим, що жінка тримає кіз.

“Я підійшов і сказав: “Робін, можна мені трохи козячого молока до кави, будь ласка?”. З цього все й почалося”, — згадує чоловік день їхнього знайомства.

Зараз пара виховує чотирьох дітей. Одна з їхніх дочок вже придбала свій дім у Новій Зеландії, а інша — квартиру в Портленді. Після того, як репортаж Пітера Сантенелло з’явився на YouTube, сотні людей почали ділитися своїми думками про такий спосіб життя.

“Ого, це мрія всієї моєї родини”; “Світ став таким божевільним. У свої 60 років я нічого не знаю про те, як прогодувати свою родину і вижити в таких умовах, якщо доведеться”; “Це те, до чого я прагну. Тиша і спокій. Зв’язок із природою. Це вершина життя”.

Відео зібрало майже 1,5 мільйона переглядів, тисячі коментарів і лайків.