Пам’ятник архітектури Давнього Риму, Колізей, не стане місцем проведення поєдинку між американським мільярдером, головою SpaceX та власником соціальної мережі X (раніше Twitter) Ілоном Маском та засновником компанії Meta Марком Цукербергом через ремонт цього об’єкта.

Про це йдеться у заяві Міністерства культури Італії.

“Міністерство культури Італії повідомило, що це (Колізей як арена для поєдинку – ред.) не є варіантом через наближений ремонт стародавньої арени”, – підкреслено у заяві.

Раніше в італійському Мінкульті повідомили, що не ведуть переговорів щодо надання Колізею як майданчика для поєдинку між Маском і Цукербергом. Сама арена, яка є пам’яткою культури Давнього Риму, вже давно відкрита “для платних заходів високого рівня”, які проводяться майже завжди в благодійних цілях. Кожний такий запит повинен пройти експертизу керівництва Археологічного парку Колізею на предмет сумісності з охороною пам’ятки та не входить у компетенцію політичних органів.

Раніше повідомлялося, що Цукерберг запропонував провести бій з Ілоном Маском 26 серпня. Глава SpaceX писав, що готовий до поєдинку з опонентом в октагоні. Пізніше Цукерберг запропонував Маску на своїй сторінці в Instagram надіслати місцезнаходження. Мільярдери практично одразу почали розглядати варіант проведення поєдинку в італійському Колізеї. Нагадаємо, що причиною конфлікту між двома бізнесменами став додаток – конкурент Twitter під кодовою назвою Project 92, анонс створення якого оприлюднив Цукерберг, що вразило Маска.