Талібан оголосив війну магам, чаклунам та всім, хто практикує обряди, що не відповідають шаріату. Про це повідомляється з посиланням на заяву прес-секретаря Міністерства ісламської орієнтації, повеління благого і заборони попереднього суду Акіфа Мохаджера.

За словами представника радикального руху, який захопив владу в Афганістані, маги та чаклуни створюють проблеми у сім’ях, спричиняючи конфлікти між подружжям, а також завдають шкоди бізнесу, за що повинні нести покарання. Мохаджер також засудив використання амулетів та різноманітної символіки для особистого збагачення.

Раніше на заході Афганістану, в провінції Герат, підрозділ Міністерства ісламської орієнтації конфіскував та спалив музичні інструменти. Представники міністерства заявили, що продаж та використання будь-яких музичних інструментів заборонено релігією, вказавши, що порушників чекають серйозні юридичні наслідки. На їхню думку, музика веде молодь неправильним шляхом. В населення вилучали та знищували інструменти, зокрема барабани та губні гармошки.