Великобританія розширила антиросійський санкційний список на 19 позицій, включаючи іранських фізичних та юридичних осіб, які, як стверджується, надають підтримку РФ в оборонній сфері.

Про це свідчить оновлений список на сайті британського уряду.

Рестрикції зокрема були введені щодо іранської компанії Paravar Pars та підрозділів Корпусу стражів ісламської революції (елітні частини ЗС Ірану), які займаються експериментально-конструкторськими розробками та аерокосмічними технологіями. Також під санкціями опинилася російська компанія з розробки електроніки “СМТ-АйЛогік“, зареєстрована в Санкт-Петербурзі компанія Stout, яка, за твердженням Лондона, імпортує електронні компоненти, а також постачальник високотехнологічних електронних компонентів “ТестКомплект“.

Крім того, Великобританія ввела санкції проти компанії з Дубаю Aeromotus Unmanned Aerial Vehicles Trading, яка постачає безпілотники, та турецьких компаній Azu International і Turkik Union Digital Teknoloji Donosum Ofisi, які займаються постачанням комп’ютерних компонентів та технологій для оборонного сектора.