Хвиля рекордної спеки в липні призвела до зростання показника смертності в південних і центральних областях Італії на 7%. Про це йдеться у звіті Міністерства охорони здоров’я республіки.

У документі наведені дані станом на 28 липня. “Результати свідчать про зростання смертності в центральних і південних районах на 7%”, – зазначається в документі. Найбільший приріст відмічений у Неаполі (+10%), Барі (+50%), Таранто (+42%), Реджо-Калабрії та Катанії (+34%). Мова йде передусім про вікові групи в межах від 75 до 84 років і літніх людей старше 85 років.

Раніше співробітники Інституту глобального здоров’я у Барселоні пов’язали 61 700 смертей, зафіксованих у Європі влітку 2022 року, з наслідками екстремальної спеки, частково викликаної глобальним потеплінням. Стаття групи вчених під керівництвом Хоана Байестера була опублікована британським науковим журналом Nature. Найсильніше від наслідків спеки постраждала Італія, Іспанія і Німеччина, де, за оцінками авторів статті, вона спричинила в середньому 18 000, 11 300 і 8 200 смертей відповідно. Серйозні наслідки були зафіксовані також у Великобританії, Болгарії, Греції, Румунії, Польщі та Португалії.