Фанати на двох концертах американської співачки Тейлор Свіфт у Сіетлі викликали сейсмічну активність, еквівалентну землетрусу магнітудою 2,3.

Про це повідомила сейсмолог Джекі Каплан-Ауербах, професор геології в Університеті Західного Вашингтона.

За її словами, вони зареєстрували ці дані під час виступів Свіфт на стадіоні Lumen Field 22 та 23 липня в рамках її гастрольного туру Eras Tour. Подібна сейсмічна подія в Сіетлі була зафіксована в 2011 році під час матчу з американського футболу між “Сіетл Сіхокс” та “Нью-Орлін Сейнтс“. Тоді її причиною стали вболівальники команди “Сіетл Сіхокс“, яка перемогла діючих на той момент чемпіонів. Ця подія отримала назву Beast Quake (“Звіриний землетрус”).

Каплан-Ауербах розповіла, що різниця між матчем і концертами Свіфт становила всього 0,3, але поштовхи були у два рази сильнішими, ніж під час Beast Quake.

У липні Свіфт стала першою жінкою, яка одразу мала чотири альбоми в топ-10 за версією журналу Billboard. Вона також побила рекорд Барбри Стрейзанд за кількістю альбомів №1.

Нагадаємо, що Тейлор Свіфт – американська співачка. У її арсеналі багато нагород, серед яких премії Grammy та American Music Awards. У 2019 році вона стала володаркою звання “Виконавець десятиліття” за останньої версією. Також вона отримала нагороду Billboard Жінка десятиліття“. У серпні 2019 року журнал Forbes назвав виконавицю з доходом 185 млн доларів найвищеоплачуванішою співачкою в світі. У листопаді 2022 року Свіфт також перемогла відразу в шести номінаціях American Music Awards.