В результаті сходу зсуву у гірському курорті Шові в регіоні Рача (північна Грузія) загинуло не менше шести осіб, повідомляє Міністерство внутрішніх справ Грузії. Раніше було повідомлено про загибель чотирьох туристів.

Більше 30 осіб наразі вважаються зниклими безвісти.

З зони лиха евакуйовано вертольотами понад 200 осіб.

Великий зсув зійшов на курорт Шові ввечері 3 серпня.

Керівник Служби з управління надзвичайними ситуаціями МВС Грузії Теймураз Мгебришвілі заявив журналістам, що зсув знищив котеджі, розташовані вздовж русла річки, де проживали відпочиваючі, повідомляє агентство “Інтерфакс“.

За інформацією грузинських ЗМІ з посиланням на евакуйованих відпочиваючих, зсув змітав все на своєму шляху, але будівля трьохповерхового готелю витримала, і це врятувало життя людей.

Геолог Мераб Гапріндашвілі, який разом з колегами оглянув місце стихійного лиха, повідомив журналістам, що зсув викликали зливи та інтенсивне танення льодовиків. За оцінками геологів, у рух надійшло понад п’ять мільйонів кубометрів твердої маси. “Подібного стихійного лиха в Західній Грузії не було, якщо не враховувати те, що сталося в 1991 році землетрус в регіоні Рача”, – сказав фахівець.