вертикальна вітряна електростанція

Вертикальні вітряки Kanoa Winds здатні генерувати енергію при швидкості вітру від 11,2 до 215 км/год, тоді як стандартні турбіни функціонують при швидкості вітру до 70 км/год. Вони виробляють 17 кВт-год на день.

Японська компанія Kanoa Winds створила вертикальні коаксіальні вітряні турбіни з двома лопатями протилежного обертання (VCCT). Ця технологія має кілька переваг над звичайними горизонтальними турбінами, пише Interesting Engineering.

VCCT-турбіни мають дві лопаті, які обертаються в протилежних напрямках, що дозволяє виробляти електроенергію за будь-якої сили вітру. Такі вітряки адаптовані до широкого діапазону погодних умов зі швидкістю вітру від 11,2 до 215 км/год, тоді як стандартні горизонтальні турбіни працюють тільки при швидкості вітру до 70 км/год. Крім того, VCCT-турбіни дуже тихі та компактні, що робить їх ідеальними для місць з великою кількістю людей, а також вони безпечні для птахів.

Ці вітряні турбіни висотою 7 м планують встановити для Гавайської корпорації розвитку технологій (США). Деякий час вони будуть проходити тестування, щоб оцінити такі характеристики, як вихідна потужність, стабільність і вплив на навколишнє середовище. Тестова модель потужністю 0,5 кіловата повинна генерувати від 10 до 25 кіловат-годин електроенергії щодня. Для порівняння, типовий будинок на острові Оаху споживає в середньому близько 17 кіловат-годин на день.

Вітряки Kanoa Winds підходять для забезпечення електроенергією будинків, підприємств і громадських будівель. VCCT-турбіни можуть використовуватися для живлення зарядних станцій електромобілів, ліхтарів та навіть веж стільникового зв’язку.