Венеція

Додаток для замовлення таксі Uber запускає нові послуги з використанням водного транспорту в Європі, щоб дати туристам можливість дістатися до тих місць, куди громадський транспорт обмежений. Як пише Euronews Travel, цього літа транспортна компанія запустила нові пропозиції щодо замовлення водного транспорту одразу в кількох популярних країнах – від туристичних круїзів до розкішних яхт: у Греції, Іспанії, Італії та Франції, повідомляє unian.net.

Uber Cruise в Парижі

Якраз до Олімпійських ігор у французькій столиці запрацює Uber Cruise – безкоштовна годинна поїздка, яку можна буде замовити з 12 липня по 3 серпня 2024 року. Учасники круїзу по Сені зможуть помилуватися видами знакових пам’яток, включаючи Нотр-Дам, Лувр і Ейфелеву вежу, насолоджуючись безкоштовним бокалом вина.

Limo Boat у Венеції

Хоча круїзним лайнерам наразі заборонено заходити до Венеції через надмірний туризм, водні судна залишаються одним із небагатьох способів пересування цим італійським містом. Вже з 3 липня 2024 року жителі та гості Венеції можуть викликати водне таксі за допомогою сервісу Uber, замовивши так званий Limo Boat. Такі човни коштують від 120 євро за поїздку і вміщують до шести осіб одночасно, замовити їх можна щодня з 8:00 до 20:00. Послуга доступна майже у 200 спеціалізованих пунктах посадки та висадки по всьому місту.

Uber Boat у Греції

Сервіс виклику човнового таксі Uber був запущений на грецькому острові Міконос минулого літа. Цього сезону послуга повертається, і її розширили на інші напрямки в Греції. З липня 2024 року в додатку Uber з’явилася можливість використання човна, дозволяючи гостям Афін, Корфу і Санторіні досліджувати по воді навіть найважчодоступні пляжі та таверни. На цих грецьких напрямках послуга доступна з 9:00 до 21:00, але ціни варіюються залежно від місця розташування: мінімальна вартість складає від 200 євро за човен.

Uber Yachts на Ібіці

Іспанський острів Ібіца відомий як європейська столиця вечірок, і часто відпочинок там обходиться дуже дорого. Проте, за допомогою нового сервісу Uber із виклику яхт туристи зможуть трохи заощадити (відносно, звісно). Вже з серпня 2024 року щоденно о 12:00 з Ібіци можна буде вирушити у восьмигодинну подорож на розкішній яхті Sunseeker компанією до восьми осіб з особистим шкіпером, безкоштовною пляшкою шампанського та місцевими закусками. Це задоволення коштуватиме «скромні» 1600 євро, у вартість також включено трансфер від готелів до пристані, і гості зможуть самі спланувати свій власний маршрут по воді.

Проте у водних сервісів Uber є один невеликий недолік – через постійно мінливу європейську погоду доступність усіх послуг може бути обмежена.

Восени 2023 року Uber також запустив у Туреччині нову послугу, яка дозволяє любителям гострих відчуттів забронювати політ на повітряній кулі в Каппадокії.