келихи пива

Чемпіонат Європи з футболу, який  проходить у Німеччині  призвів до зростання продажів залізничних квитків у країні, а також пива у місцевих поїздах, повідомляє Deutsche Bahn.

У період з 14 по 19 червня у поїздах Deutsche Bahn було продано 44 558 літрів пива – приблизно вдвічі більше, ніж зазвичай продається за шість днів, повідомила німецька залізнична компанія у минулі вихідні. Попит на снеки та прохолодні напої серед пасажирів також зріс. Так, традиційних німецьких сардельок за цей же період було продано на 63 відсотки більше звичайного, пише dw.com.

Футбольна статистика німецьких залізниць

У DB також відзвітували, що за перші шість днів чемпіонату Європи з футболу, який  проходить в Німеччині  їхні швидкісні поїзди ICE перевезли понад 3 мільйони пасажирів, серед яких були сотні тисяч футбольних вболівальників. У дні матчів компанія запускає додаткові поїзди та пропонує суттєві знижки на проїзд власникам квитків на стадіони. Нагадаємо, Deutsche Bahn – один зі спонсорів Євро-2024.

Найбільше футбольних фанатів, за даними Deutsche Bahn, приїжджає в Берлін. На другому і третьому місці за цим показником – Франкфурт-на-Майні та Мюнхен.

Послугами Deutsche Bahn користуються не тільки вболівальники, але й деякі збірні, які беруть участь у чемпіонаті. Як повідомляє DB, команди Швейцарії та Румунії вже не раз переїжджали з міста в місто на швидкісних поїздах. При цьому бундестім віддає перевагу автобуса.

Поїзди в Німеччині запізнюються, вболівальники Євро-2024 скаржаться

Водночас проблему із запізненнями поїздів Deutsche Bahn вирішити не вдалося. Футбольні вболівальники обурені непунктуальністю німецьких поїздів, через яку вони або суттєво запізнюються на матчі, або повністю пропускають ігри, повідомило інформаційне агентство dpa у неділю, 23 червня.

Час від часу критика з’являється у зарубіжних ЗМІ. Так, репортер американської газети The New York Times запропонував читачам забути все, що вони нібито знали про німецьку ефективність. У статті він написав про переповнене метро у Мюнхені, хаос у розкладі та багатогодинні очікування транспорту.

Колишній футболіст німецької збірної та директор компанії DFB Euro GmbH, яка займається організацією Євро-2024, Філіпп Лам (Philipp Lahm) запізнився минулого тижня на матч у Дюссельдорфі через затримку поїзда. При цьому він попросив громадськість з розумінням поставитися до проблем. “Звичайно, є речі, які можна зробити краще”, – заявив він в інтерв’ю німецькій телекомпанії ARD.

Алкоголь у Німеччині

Що стосується рекордних продажів пива у поїздах, то й тут Deutsche Bahn стикається з критикою на свою адресу. Річ у тому, що в Німеччині останнім часом загострилася проблема з алкоголізмом. Дані за 2022 рік показують, що 1,06 млн чоловіків та 467 тис. жінок у країні було поставлено офіційний діагноз. Тобто в Німеччині понад 1,5 млн людей страждають від алкогольної залежності.

Скільки людей дійсно стикаються з цією проблемою, але не звертаються за медичною допомогою, аналітики оцінити не можуть. Наявні цифри відображають тільки зареєстровані випадки.