віце-прем'єр Угорщини Жолт Шем'ен

Віце-прем’єр-міністр Угорщини Жолт Шемьен заявив, що Будапешт не буде передавати Києву українських чоловіків-біженців призовного віку. Шемьен зазначив, що “кожен біженець” з України у нас в “повній безпеці та отримує усю допомогу”, пише eurointegration.com.ua.

“Угорщина не буде видавати Україні біженців. Ми не розслідуємо, чи є людина, за словами українців, призовником чи ні. З погляду елементарної гуманності, ми не дозволимо відправляти їх на смерть”, – сказав заступник прем’єр-міністра Угорщини.

Шемьен відзначив, що в разі закарпатських угорців це “природний національний обов’язок” Будапешта, а в разі з українцями – це гуманітарний і юридичний жест, оскільки ніхто, чиє життя буде під загрозою, не підпадає під екстрадицію.

“Українська влада хоче їх передачі, щоб їх відправили на війну, на фронт, де гинуть люди. Тому ті, хто втікли до нас з України, всі в безпеці, і ми їх не видаємо”, – сказав віце-прем’єр Угорщини.

Як відомо, 23 квітня Міністерство закордонних справ України вирішило призупинити надання в українських дипломатичних установах послуг чоловікам, які за віком підпадають під дію закону про мобілізацію.