ЛЕП

Україна хоче побудувати нову ЛЕП, яка забезпечить електроенергією південь країни. Про це повідомив голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер в інтерв’ю виданню “Укрінформ“. За його словами, це спрямовано на консолідацію критичної інфраструктури регіону та забезпечення енергетичної незалежності від мережі МолдГРЕС, контрольованої Придністровським регіоном Республіки Молдова, передає radiomoldova.md.

«Наша система електропостачання побудована ще в радянські часи та розрахована на те, щоб частина нашого регіону забезпечувалась електроенергією з Молдови. Ми хочемо покласти цьому край, щоб не залежати від молдавської електромережі у Придністров’ї. Сьогодні вже ведуться роботи з будівництва нової лінії, яка пройде через Паланку”, – сказав Кіпер.

При цьому голова Одеської обласної військової адміністрації зазначив, що в районі Паланки планується побудувати додаткову дорогу, яка не буде забезпечувати транзит у Молдову, а призначена для обслуговування Білгород-Дністровської області.

Щодо фінансування проєкту, Кіпер зазначив, що лінію електропередач будує “Укренерго“, а дорогу побудують за рахунок національних коштів.