Лідер КНДР Кім Чен Ін ознайомився з планом навчань Генерального штабу Корейської народної армії (КНА), який передбачає “відбиття несподіваного нападу, перехід до контрнаступу та захоплення всієї території південної частини країни”.

Про це повідомило Центральне телеграфне агентство Кореї (ЦТАК).

Лідер країни 29 серпня відвідав пункт управління навчаннями Генштабу КНА та ознайомився з ходом всеармійських командно-штабних навчань. Вони були організовані в той день у відповідь на “небезпечні, провокативні великомасштабні маневри” США та Республіки Південна Корея, на яких відпрацьовується сценарій “загальної війни з КНДР”.

Генерального секретаря Робітничої партії Кореї супроводжували міністр оборони Кан Сун Нам і маршал КНА Пак Чон Чхон. Його зустріли начальники Генштабу і Головного розвідувального управління КНА.

“Товариш Кім Чен Ін ознайомився з планом штабу щодо навчань, який висував як загальну мету відбиття несподіваного збройного нападу ворогів, перехід до всебічного контрнаступу та захоплення всієї території південної частини країни”, – пише ЦТАК.

Керівник народної республіки також перевірив оперативні документи Генштабу, включаючи план використання фронтових і стратегічних резервних артилерійських частин, план формування фронту в тилу ворога, концепцію зриву вступу іноземних збройних сил до бойових дій.

Крім того, агентство вказує, що відповідно до інструкцій Кім Чен Іна щодо посилення навчань командири КНА показали готовність прискорити підготовку до війни, розгромити противника і “встановити контроль над всією територією південної частини країни, якщо буде отримано наказ” лідера КНДР.