вітамін D


Він приймав добатки протягом дев’яти місяців. У Великобританії 89-річний пацієнт помер від перевищення рівня вітаміну D в організмі. Як пише Business Insider, прийом добавок, які він вживав, спричинили проблеми з серцем та нирками.

Девід Мітченер був госпіталізований в травні 2023 року з діагнозом «гіперкальцемія». Це стан характеризується високим рівнем кальцію в крові. Це може призвести до проблем із серцем та нирками.

Як виявилося, протягом дев’яти місяців перед госпіталізацією Мітченер приймав вітамін D, який допомагає кальцію накопичуватися. Крім того, згідно з результатами лабораторних досліджень, в нього був найвищий рівень елементу серед усіх пацієнтів клініки.

Пацієнт помер через десять днів після госпіталізації. Лікарі заявили, що причинами смерті були серцева та ниркова недостатність, викликані інтоксикацією вітаміном D. При цьому судово-медичні експерти заявили, що Мітченер міг приймати добавки, навіть не задумуючись про ризики, оскільки на упаковці з вітамінами не було жодних попереджень про побічні ефекти.